Friday, December 9, 2011



25 pesanan Luqman Al Hakim

01 – Hai anakku: ketahuilah, sesungguhnya dunia ini bagaikan lautan yang dalam, banyak manusia yang karam ke dalamnya. Bila engkau ingin selamat, agar jangan karam, layarilah lautan itu dengan SAMPAN yang bernama TAKWA, ISInya ialah IMAN dan LAYARnya adalah TAWAKKAL kepada ALLAH.

02 – Orang – orang yang sentiasa menyediakan dirinya untuk menerima nasihat, maka dirinya akan mendapat penjagaan dari ALLAH. Orang yang insaf dan sedar setalah menerima nasihat orang lain, dia akan sentiasa menerima kemuliaan dari ALLAH juga.

03 – Hai anakku; orang yang merasa dirinya hina dan rendah diri dalam beribadat dan taat kepada ALLAH, maka dia tawadduk kepada ALLAH, dia akan lebih dekat kepada ALLAH dan selalu berusaha menghindarkan maksiat kepada ALLAH.

04 – Hai anakku; seandainya ibubapamu marah kepadamu kerana kesilapan yang dilakukanmu, maka marahnya ibubapamu adalah bagaikan baja bagi tanam tanaman.

05 – Jauhkan dirimu dari berhutang, kerana sesungguhnya berhutang itu boleh menjadikan dirimu hina di waktu siang dan gelisah di waktu malam.

06 – Dan selalulah berharap kepada ALLAH tentang sesuatu yang menyebabkan untuk tidak menderhakai ALLAH. Takutlah kepada ALLAH dengan sebenar benar takut ( takwa ), tentulah engkau akan terlepas dari sifat berputus asa dari rahmat ALLAH.

07 – Hai anakku; seorang pendusta akan lekas hilang air mukanya kerana tidak dipercayai orang dan seorang yang telah rosak akhlaknya akan sentiasa banyak melamunkan hal hal yang tidak benar. Ketahuilah, memindahkan batu besar dari tempatnya semula itu lebih mudah daripada memberi pengertian kepada orang yang tidak mahu mengerti.

08 – Hai anakku; engkau telah merasakan betapa beratnya mengangkat batu besar dan besi yang amat berat, tetapi akan lebih lagi daripada semua itu, adalah bilamana engkau mempunyai tetangga (jiran) yang jahat.

09 – Hai anakku; janganlah engkau mengirimkan orang yang bodoh sebagai utusan. Maka bila tidak ada orang yang cerdik, sebaiknya dirimulah saja yang layak menjadi utusan.

10 – Jauhilah bersifat dusta, sebab dusta itu mudah dilakukan, bagaikan memakan daging burung, padahal sedikit sahaja berdusta itu telah memberikan akibat yang berbahaya.

11 – Hai anakku; bila engkau mempunyai dua pilihan, takziah orang mati atau hadir majlis perkahwinan, pilihlah untuk menziarahi orang mati, sebab ianya akan mengingatkanmu kepada kampung akhirat sedangkan menghadiri pesta perkahwinan hanya mengingatkan dirimu kepada kesenangan duniawi sahaja.

12 – Janganlah engkau makan sampai kenyang yang berlebihan, kerana sesungguhnya makan yang terlalu kenyang itu adalah lebih baiknya bila makanan itu diberikan kepada anjing sahaja.

13 – Hai anakku; janganlah engkau langsung menelan sahaja kerana manisnya barang dan janganlah langsung memuntahkan saja pahitnya sesuatu barang itu, kerana manis belum tentu menimbulkan kesegaran dan pahit itu belum tentu menimbulkan kesengsaraan.

14 – Makanlah makananmu bersama sama dengan orang orang yang takwa dan musyawarahlah urusanmu dengan para alim ulamak dengan cara meminta nasihat dari mereka.

15 – Hai anakku; bukanlah satu kebaikan namanya bilamana engkau selalu mencari ilmu tetapi engkau tidak pernah mengamalkannya. Hal itu tidak ubah bagaikan orang yang mencari kayu bakar, maka setelah banyak ia tidak mampu memikulnya, padahal ia masih mahu menambahkannya.

16 – Hai anakku; bilamana engkau mahu mencari kawan sejati, maka ujilah terlebih dahulu dengan berpura pura membuat dia marah. Bilamana dalam kemarahan itu dia masih berusaha menginsafkan kamu,maka bolehlah engkau mengambil dia sebagai kawan. Bila tidak demikian, maka berhati hatilah.

17 – Selalulah baik tutur kata dan halus budi bahasamu serta manis wajahmu, dengan demikian engkau akan disukai orang melebihi sukanya seseorang terhadap orang lain yang pernah memberikan barang yang berharga.

18 – Hai anakku; bila engkau berteman, tempatkanlah dirimu padanya sebagai orang yang tidak mengharapkan sesuatu daripadanya. Namun biarkanlah dia yang mengharapkan sesuatu darimu.

19 – Jadikanlah dirimu dalam segala tingkahlaku sebagai orang yang tidak ingin menerima pujian atau mengharap sanjungan orang lain kerana itu adalah sifat riya~ yang akan mendatangkan cela pada dirimu.

20 – Hai anakku; janganlah engkau condong kepada urusan dunia dan hatimu selalu disusahkan olah dunia saja kerana engkau diciptakan ALLAH bukanlah untuk dunia sahaja. Sesungguhnya tiada makhluk yang lebih hina daripada orang yang terpedaya dengan dunianya.

21 – Hai anakku; usahakanlah agar mulutmu jangan mengeluarkan kata kata yang busuk dan kotor serta kasar, kerana engkau akan lebih selamat bila berdiam diri. Kalau berbicara, usahakanlah agar bicaramu mendatangkan manfaat bagi orang lain.

22 – Hai anakku; janganlah engkau mudah ketawa kalau bukan kerana sesuatu yang menggelikan, janganlah engkau berjalan tanpa tujuan yang pasti, janganlah engkau bertanya sesuatu yang tidak ada guna bagimu, janganlah mensia siakan hartamu.

23 – Barang sesiapa yang penyayang tentu akan disayangi, sesiapa yang pendiam akan selamat daripada berkata yang mengandungi racun, dan sesiapa yang tidak dapat menahan lidahnya dari berkata kotor tentu akan menyesal.

24 – Hai anakku; bergaullah rapat dengan orang yang alim lagi berilmu. Perhatikanlah kata nasihatnya kerana sesungguhnya sejuklah hati ini mendengarkan nasihatnya, hiduplah hati ini dengan cahaya hikmah dari mutiara kata katanya bagaikan tanah yang subur lalu disirami air hujan.

25 – Hai anakku; ambillah harta dunia sekadar keperluanmu sahaja, dan nafkahkanlah yang selebihnya untuk bekalan akhiratmu. Jangan engkau tendang dunia ini ke keranjang atau bakul sampah kerana nanti engkau akan menjadi pengemis yang membuat beban orang lain. Sebaliknya janganlah engkau peluk dunia ini serta meneguk habis airnya kerana sesungguhnya yang engkau makan dan pakai itu adalah tanah belaka. Janganlah engkau bertemankan dengan orang yang bersifat talam dua muka, kelak akan membinasakan dirimu.

By: Kami sayang agama Islam

Yang baik jadikan teladan, yang xbaik jadikan pengajaran ;) sama2 kita saling memperingati antara satu sama lain untuk bekalan di akhirat..

Monday, October 31, 2011

Upgraded ;)


 
 
Blog renew! baru siap di edit, segala mak nenek punya msalah dalam blog ni semua sudah diremove. dan sudah dihias baru. so, now is cleared! KLIN! hehe^^
so now, back to the aim!! ;D 
wish me luck k! ;)

Thursday, October 27, 2011

Soalan Bangang Part 2

Assalamualaikum. peeps sekalian sila baca ni :D

Anda tengah ber-facebook-ing, atau lebih tepat chatting la kan..then,tengah2 chatting..tetiba org yg tengah di-chat bertanya,
Soalan: tengah watpe tuu?
Jawapan: ni haa tengah mandi -_- tgh chat lerr macik/pacik oii..

Juga tengah berfacebooking di tengah lewat malam, tetiba ada chat msuk
Soalan: xtido lgi keww?
Jawapan: x ni tengah tido la ni.. roh kuar dari badan tengah on9 :D

Anda tengah nangis teresak-esak dan buleh pulak dia tanya..
Soalan: ko tengah nanges ke ni?
Jawapan: ish, x aihh. aku tengah gumbira sgt2 nih baru menang loteri. ko xnmpak eh?? -__-!!

Anda kehilangan barang dan sibuk mencarinya then kawan anda bertanya
Soalan: ko letak mana barang ko yg hilang tu?
Jawapan: ni haa aku bungkus letak dlm tong sampah. >< xda mknanye aku nk cri klau aku tau ktne bnda tu -_-

Anda sedang bejalan seorang diri di shopping complex n ada la beberapa manusia ni betanya,
Soalan: haiiii, sorang je ke?
Jawapan: x aih ni kwn ada sebelah ni.. xnmpak ke? -.-

p/s: selalu x readers jdi cmnih? baik pengaju soalan xpun penerima soalan2 spesis tu? msti pnah kn2? ahha, aku pun pnah la.. kdg2 tnpa sengaja derr teraju soalan2 cmni. dan byk kli jgk la terima soalan2 cmni. sory la klau ada yg terasa aku jwb cmni kt hmpa. aku sja nk biasakn apa yg xbiasa dan salah. xda niat nk berkurang ajar atau xbsopan ngn hmpa. series2. tpi dh slalu sgt jumpa soalan kurang patut ditanya cmni smpai nek boring nk jwab dah. hee^^

so sama2 lah kita betulkan apa yg silap ya. jgn biasakan buat bnda yg silap. ;) last but not least, bukan nk perli ka apa. cuma nk bkongsi^^ no hard feeling okeh :)
bye, terima kasih sudi baca.. 
assalamualaikum^^


Wednesday, October 26, 2011

Soalan Bangang Yang Buat Orang Lagi Bengang !! Ggrrrrrr !!


1)Bila orang nampak anda baring tutup mata....
Soalan: Hyee! tidur ke?
Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...

2)Imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair,dia mesti tanya gak:
Soalan: Nak repair tv ke?
Jawapan: Tak la,aku bosan! so sje aku bwk tv ni jln2.

3)Time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti tanya anda:
Soalan: Hyep! da bangun?
Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...

4)Kawan anda call phone umah anda dan...
Soalan: Hello?.. Ada mana ?
Jawapan: Kat sini haa ,kat bus stop!!!

5)Diorg nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..
Soalan: Eh baru mandi ke?
Jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan tanya anda..
Soalan: Ada orang tak?
Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!

 p/s:copy paste dri facebook ;)

Monday, October 24, 2011

Baru Nak Aktif Blog Nih ;P

assalamualaikum n hye peeps! ^_^

entri kli ni macam sedih ckit.. eh, bukan entri ni yg sedih nah. aku la yg sedih. ye la kn, dah buat lama dah. awal taun lagi.. cuma baru ja nak mula aktif skrg. baru je bniat nak tambah follower skrg.. dulu xkisah lgsung follower sikit ciput.. tpi, lpas tgok blogger2 tekenal mcm kak yuyu zulaikha, ben ashaari dan rmai lagi. terasa jeles plak. hhee. tabik la mereka2 yg pndai berblogging xpnah kenal jemu ni. jeles i tau dak ;P 

 
ok, my aim from now on, nak tambah jumlah follower dari puluhan, hingga ratusan, sterusnya ribuan dan akhirnya jutaan. haha^^ *aina, seryes kau bajet hot! huhu* xpa2, kita tgok la dulu kn. belum cuba belum tau.ok, chaiyokk aina, chaiyok!! :DD ok, kengkawan2 baru yg datang singgah blog nih, sila2 lah follow eh? klik kat situ~ ala, kotak comel yg ada tulis kenkawan baru tu la.. haa,kat situ! :) klik2,, thankyou2! ;) kita kawan skrg yah! :D

okeh, kita berhenti di sini yaa. jgn lupa follow ya^^
 
nice to meet you, assalamualaikum :)

Sunday, October 23, 2011

ExamExamExam -_-'

assalamualaikum..

hye semua yg super hot2 dan blogger2 yg cuns2 dan cutes2 sekalian!! ^^
ish, overnyaa akuh. ==' okeh, telebey syiok sebab tu jadi lagu nih..heheh.
btw,esok hari last exam..syiok xterkata lah(act, ada g.. paper sivik ngn pj -.-)
ala, subjek tu xmasuk spm pun nanti. so, consider sebagai xpenting lah yee. hee^^
dan paper tu pun lmbat lgi. ahad mmgu depan ni dan cuma bulat bulat jew. so xperlu la nk risau terok xD

cumanya nak risau dekat paper physic,chemist,bio,addmath,akaun yang paper 2 yg susah thap dewa gaban ah.ok tipu. sebenarnya xlah susah mana sgt pun.boley ja klau aku pham dan study bebaik. cuma AKU jah yg xleh jwab. sebabnya mmg xpham pun klau aku study terok macam mana sekalipun. rasa macam taun ni terbuang camtu~~ ja tanpa something yg betul2 bfaedah utk aku bawa sampai spm nanti. hmm.. azam kuat cmna pun xmenjadi jugak. ish3 ;'( cmna la taun depan. memang nak kena rush. nak kena jugak ni cari senior2 yg bijak pandai buat tusyen free kat aku. hehe :P


 p/s: gambar ini telah diedit ye hingga jdi jdi putih lepak gini. jgn pecaya gmbar ni.bajet semata:DD
gambar ni masa tengah bedah katak dekat lab bio. sewonokk sangat walaupun pada mulanya tersangat la geli nak muntah bau kloroform+katak yg hanyir bau darah nih. what a nice experient i had la that day ;)

sempat lagih posing nih.:P eksekiusme ya, bkn posing nahh. ni candit kot. azureen punya keja ni. tgh makeup tudung tetiba ja dia snap pic nih. -.-' tpi alang2 dah candit kn... edit saja ^^


okeh2, wish me luck okeh.. thanxthanxthanx ;) sayangs you all lahh.. muahhhs<3
sekian dari saya yang superohsemohsemohsem baik gila ni.. *sapa  nk muntah sila tunaikan hajat anda^^* hahahahaha!! perasan tahap gaban betol =='

ok,assalamualaikum w.h.b ;)


Friday, October 21, 2011

key-el

salam..

haaaaa!! lupa nk bgtau hmpa smua nihh. ada noticed x yg ayat2 aku sblum ni, ada eeee kt blkang?
contoh mcm ni, xpe,sape,ape dan sbgainya la klau ada. bkn sja nk ber key-el kt sni. aku tau, aku org tulen kedah. tpi atas nsihat kwn aku, dia ckp ceni, 'weh,awat aku tgok hg punya bhasa dlm pesbuk mcm kasaq sgt? (kasaq bgi dia=kedah terok) bkn apa, mcm xbest la bkomen/chatting ngn org cmtu. boleh mghilangkan mood diorang.' haa, cmtu la ktanya. dan dan, aku pun mrasakan hal yg sma jgk.

ye la kn, cuba byangkn.. contoh dia ckp ceni. 'awak, saya rasa awak ni sombong la.. kenapa ek? ke awak malu sebenarnya?' n kita reply ceni kt dia 'laa, mna da saya sombong.. awat, qasa mcm saya sombong ka? ish, dak la.. mna da. saya pemalu teqok ja la).lebih kurang la cmni la. haa, nmpak bezanya tak? klau la ktakn org tu xreti bhasa kedah. kl tulen plak kn, konfem2 la xpham kn? ksian dia. niat nk buat kwn terbantut.. atas sbb xpham apa kita ckp. haha, sedih kn?
sbb tu la, aku nk buat stail bru ni. ada masa dan ketika kedah tulen. dan ada msanya ckp mcm skrg nih. campur ;) sng nk bhubung mcm ni. sbb kt fesbuk,blog,twitter dan sbgainya ni, bknnya smua org kedah. bukan smua pham apa kita ckp. lain la klau ckp dgn kwn2 kt skolah atau family kt rumah. yg tu sudah pasti la depa pham.

so, jgn disebabkn TAKUT org ckp kita ni gedik ckp key-el yg ada eee kt blakang tu, kita abaikan org yg dkt selatan,timur,barat dan sbgainya tu kn. mereka tidak mengerti apa yg dimaksudkan dalam percakapan kamu itu. cewahh! yg ni terlebih dos ni.. mwahaha! ok2,enough mrapu mrepek. yg tu ja yg cuba nk dsmpaikn dlm entry kli ni. cuba renung2kan dan selamat beramal~ ;)

salam^^

belog besawang wooh!!

salam..

perh! lmanya xupdate.. winduuwwnyeww. haha.
k fine, skrg dh update kn? ala, update ngn x pun sma je. xda beza pun.
bknnya tau nk tulis apa pun. ye dak? gpun, bz je memanjang. tmbah skrg pulak mggu exam.
lgi,lgi la bz. tpi sempat gk ber-muka buku, ber-blogging dan mcm2 ber la kn.
seyes! xpdan ngn tgh exam. -_-! xpe, ni skdar utk release tnsion je ni. hehe.

stelah, berjam2 lmanya aku meng-edit blog ni, inilah hasilnya ;D comey tak?? ckp comey cpat!! xD
ok, masuk bakul angkat sniri -.- ahaha, xpe la.. klau kita xpuji blog kita sniri, sape nk puji dri kita kn? hehe. dahla xrmai follower. sob2 ;'( nk buat cmna kn, aku nih bukannya rjin sgt nk share blog aku nih scara trbuka kt fecebook dan sbgainya. ceq segan leerr. nanti2 lah naa? peacee^^

ok,bye, tataaa~

t h a n k s usher-ing my blog yg xseberapa nih..*ayat bajet* ceh!! xD

wasalam~

Tuesday, May 24, 2011

CantiknyaSeorangWanita :)

Mungkin pada sepasang matanya yang hening yang selalu menjeling tajam atau yang kadang kala malu-malu memberikan kerlingan manja.
Boleh jadi pada bibirnya yang tak jemu-jemu menyerlahkan senyuman manis, atau yang sekali-sekala memberikan kucupan mesra di dahi umi juga, ayah, suami dan pipi munggil anak-anak.
Atau mungkin juga pada hilai tawanya yang gemersik dan suara manjanya yang boleh melembut sekaligus melembutkan perasaan.
Sejuta perkataan belum cukup untuk menceritakan kecantikan perempuan. Sejuta malah berjuta-juta kali ganda perkataan pun masih belum cukup untuk mendefinisikan tentang keindahan perempuan.
Kitalah perempuan itu. Panjatkan kesyukuran kehadrat Tuhan kerana menjadikan kita perempuan dan memberikan keindahan-keindahan itu.
Namun, betapa pun dijaga, dipelihara, dibelai dan ditatap di hadapan cermin saban waktu, tiba masanya segalanya akan pergi jua. Wajah akan suram, mata akan kelam.
Satu sahaja yang tidak akan dimamah usia, sifat keperempuanan yang dipupuk dengan iman dan ibadah.

Anda ingin lebih cantik dan menarik?
# Jadikanlah Ghadhdul Bashar (menundukkan pandangan) sebagai "hiasan mata" anda, nescaya akan semakin bening dan jernih.
# Oleskan "lipstik kejujuran" pada bibir anda, nescaya akan semakin manis.
# Gunakanlah "pemerah pipi" anda dengan kosmetik yang terbuat dari rasa malu yang dibuat dari salon Iman.
# Pakailah "sabun istighfar" yang menghilangkan semua dosa dan kesalahan yang anda lakukan.
# Rawatlah rambut anda dengan "selendang islami" yang akan menghilangkan kelemumur pandangan lelaki.
# Hiasilah kedua tangan anda dengan gelang tawadhu' dan jari-jari anda dengan cincin ukhuwwah.
# Sebaik-baiknya kalung anda adalah kalung "kesucian."
# Bedaklah wajah anda dengan "air wudhu."

Kepadamu Wanita..Agar Dikau Bahagia.. | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Kepada setiap muslimah yang rela Allah swt sebagai Rabbnya, Islam sebagai agamanya dan Muhammad sebagai Rasulnya.
Kepada setiap pendidik yang berjihad di jalan Allah dengan untaian kalimahnya, menjaga norma-normanya dan menyucikan jiwanya.
Kepada wanita yang bimbang dan bersedih, berbahagialah dengan dekatnya kemudahan, datangnya pertolongan Allah swt serta janji pahala yang besar dan terhapus segala dosa.
Tidak ada kecantikan bagi seorang wanita, tiada pula keindahan, harga diri dan kedudukan kecuali beriman kepada Allah swt. Apabila dirinya tegak di atas jalan ini, maka dia lah wanita yang mendapat petunjuk, diterima amalnya dan menjadi wanita pilihan disisi Rabb-Nya.
Namun, jika dia melepaskan jalan kebenaran tersebut, kafir terhadap Tuhannya, mengingkari agamanya dan melepaskan tuntutan-Nya, maka dia lah cermin kepada wanita yang murahan, hina dan terbuang.
Pada saat itulah sinar kecantikan seorang wanita mula menghilang, walau berkalung gugusan bintang di langit, meskipun bermahkota bintang gemini dan matahari terbit di keningnya.
Wahai wanita muslimah yang jujur, wahai wanita mu'minah yang selalu kembali kepada Allah.
Jadikanlah dirimu itu seperti sepohon kurma. Jauh dari keburukan, menjulang tinggi menghindar dari sifat mengangau. Dilempar dengan batu dia menjatuhkan buahnya, tetap hijau pada musim panas mahupun dingin dan memberikan manfaat kepada sekalian manusia.
Jadilah engkau orang yang menjauhi perkara-perkara yang rendah, keperibadianmu terjaga dari segala pola hidup yang menipu rasa malu. Ucapanmu adalah zikir, pandanganmu melahirkan ibrah (pengajaran), diammu adalah berfikir.
Saat itulah engkau mendapatkan ketenangan dan akan diterima oleh penduduk bumi. Tercurah segala pujian yang baik-baik, doa yang jujur dari semua makhluk, dan Allah swt akan menjauhkanmu dari awan kesempitan, bayang-bayang ketakutan, dan gumpalan kekeruhan.
Tidurlah berbantalkan curahan doa orang-orang mu'min, lalu bangunlah untuk meraih pujian yang ditujukan kepadamu. Saat itulah engkau mula menyedari bahawa kebahagiaan bukan terdapat pada simpanan harta, kad kredit dan kereta, rumah yang bagaikan istana, mahupun pada kasih nya seorang manusia, namun pada ketaatan terhadap Zat Yang Maha Terpuji. Kedamaian hidup bukan pada hiasan keduniaan, bukan pula mengabdi kepada hamba, namun kepada kepatuhan terhadap Zat Yang Maha Mulia.
Pesanku, jadilah seorang wanita yang bermaruah, yang punya kedudukan tinggi di sisi Tuhannya. Di mana namanya sentiasa disebut-sebut dalam kalangan para malaikat, dan yang berjaya memperoleh cinta yang Teragung, iaitu cintanya Ya Rabb lantas menjadi wanita yang paling bahagia di dunia.
- Artikel iluvislam.com

Saturday, May 21, 2011

ku menunngu by rossa.

ku menunggu
menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini tuk menunggu mu

 cintaiku
ku berharap kau kelak kan cintai ku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku


haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

 datang kepada ku
ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sedar betapa aku cintaimu
akan selalu setia tuk menunggu mu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu
 
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu



haruskah ku bilang cinta hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
dan aku tetap menunggu
 

ku tetap menunggu 
(aku tetap menunggu)
ku tetap menunggu 
(aku tetap menunggu)
 
lagu nih mmg btoi2 kena kat bff aku,azureen dan aku jgk. cuma 'menunggu kau putus dengan kekasihmu' tu ja xkena kat aku. n yg paling pnting, mnunggu ego 'dya' jatuh. bila la agknya~

ok,tata~ n salam~

Friday, April 29, 2011

hati seorang wanita

-SENSITIF : bukan bermaksud suka merajuk , tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian .

-CEREWET : bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala , kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala .

-HALUS : ibarat sehalai sutera , cantik , mulus , lembut dan mudah tercarik dan koyak .. walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan , biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM .

-IKHLAS : ikhlas seorang wanita tak perlu diragui .

- KORBAN : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi , termasuk ibu bapa , anak-anak , dan suami . WANITA amat tabah .

-PRIHATIN : sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam .

-MANJA : walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA . suka bermanja hanya kepada insane yang bernama LELAKI , namun juga sesame kaum .

-EGO : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai .

-CINTA : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus

-SEKS : seks bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan 1 akal . NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja . LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan 1 nafsu . fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkan .

penting utk para muslimah sekalian~

urghhakudahgilatolongakuplease!!

assalamualaikum~

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

sory,hari ni aku mereng ckit..
aku xtau psepa..
nk luah kt sni segan..org buleh bca,tp klau xluah stgi jdi gila plak..
oke,aku bkal wjudkan stu lgi blog!!
haha~

mmpuih la hmpa lpas ni..bca blog aku,hmpa akan trkena jgkitan kegilaan aku plak..haha..nsib2~

n tak lupa juga,,hari selasa lpas mrupakan hari lahir my bff!! hepy befday to azureen sharina bt. zainol abidin.. sweet 16!! may Allah bless you,dear!! <3 ~ n kpd shuhusna shukardi jgk.. ;D

seronok gila smbut befday dy ari tuh..pgi kmi men tepung yg dibawa oleh aimi..kmi men time pj..waa!! besh kot..ckgu pon sporting jaa..xksah pun~ ptg pun kmi men g..kli nih rmai gla..xsprti dlm rncgan~ org yg djmput xmai,org yg xdjmput plak yg mai~ haha..tp tapa,jnji gempak.. n yg plg xptutnya,,aku ngn ieha yg kna truk drp reen ngn una.. haehh.. mmg pnat ah ari tu..tp,yg plg byk knakan aku, neo,syami.. huhh,.xpsai2 aku kena.. mula2,kna ngn ieha,reen ngn una,,tp xla truk sgt..n aku bgi alasan ckp blek ngn ckgu..so,depa pun pham la..n xbuat dh kt aku..tp,neo ngn syami?? =.='' haha..tapa,,aku pham~ xksah pun~ tp,apa2 pun,mmg terbaek ah mggu nih.. n mggu ni mggu bhagia utk azureen sharina..knpa??hanya aku,azureen dan ieha sja yg tau.. haha.. 
oke2,,that's all la kot.. kekeringan idea dh nih..

oke,,bye!!! daa~ salam~

sama-sama kita renungkan~

Adam...
Kalau kami tidak membalas salammu, kami dikatakan sombong,
Kalau kami diam apabila ditanya, dikata berlagak pula,
Kalau kami tidak senyum kepadamu, dipanggil poyo,
Kalau kami tidak membalas smsmu, dikatakan kerek.
Adam...
Perempuan bagaimanakah yang engkau mahu jadikan isteri?
Adakah seorang perempuan yang dengan senang hati memberi salam kepada semua lelaki?
Atau perempuan yang melunakkan suara apabila bersuara?
Serta perempuan yang murah senyum dan tawanya untuk semua?
Ataupun...
Perempuan yang sentiasa berkepit dengan telefonnya,
Tidak hirau sekeliling semata-mata meluangkan masa untuk bersms denganmu?
Begitukah calonmu wahai Adam?
Ketahui wahai Adam,
Sesungguhnya, perempuan itu manja,
Suka dibelai, Suka dikasih,
Namun, Adam...
Tahukah kamu apa erti batas pergaulan?
Janganlah sewenang-wenangnya engkau memanggil kami sombong, berlagak, poyo atau kerek.
Kerana...
Kami begitu untuk menjaga aib kamu,
Membantu kamu menghindari diri dari belengu dosa,
Menjauh dari kehinaan,
Kerana kami merupakan fitnah dunia,
Fitnah bagi kamu.
Adam...
Kami ini insan yang lemah,
Janganlah kau cemar iman kami,
Janganlah kau rosakkan mujahadah kami,
Janganlah kau kotori kasih dan cinta kami pada Ilahi,
Kerana kami sedang berperang melawan nafsu,
Sedaya upaya menahan diri daripada godaanmu.
Adam...
Andai kau kasih dan sayang pada kami,
Andai kau mahu membela nasib kami,
Andai kau mahu perempuan solehah menjadi suri dalam taman hati,
Ibu kepada bakal pejuang agama,
Doalah buat kami,
Doalah jua buat dirimu,
Agar ada redha Allah dalam setiap amalanmu dan kami...
Kerana Adam adalah pembela kami.
 
p/s:kpda kaum hawa sekalian~ perlu bringat juga,,jga kelakuan,,jgn terlalu bermanis muka wlaupun snyum itu sdekah*trutamanya sy sndiri* xsgka,,ia mmbawa mksud lain kpd kaum adam nih..tapa,msih dlm proses utk brubah~ ;) salam~

Wednesday, April 13, 2011

check this!! ;D

 RAHSIA GERAKAN JARI

Memicit Atau Memegang Hidung
Tidak mudah tertipu dan sangat berwaspada dlm apa juga tindakan yang dilakukan.
Seorang yang pemalu dan sukar utk berkongsi rahsia besar dgn org lain kecuali org yang benar2 dipercayai.

Meletak Tangan Pada Bahu Kawan
Suka ikut kepala sendiri
Pentingkan diri sendiri
Teman yang sangat mengambil berat dan prihatin terhadap masalah yang dihadapi oleh teman2 rapat

Bermain Dgn Tangannya
Mempunyai tahap humor yang tinggi
Pandai berjenaka
Bersikap terbuka dan dapat menerima kritikan atau pandangan org lain tanpa ambil hati
Jenis open minded

Mematahkan Jari Jemarinya
Seorang yang gugup dan kurang yakin utk berbicara dgn org lain
Baik hati dan sedia membantu sesiapa saja

Menggigit Kuku
Gugup dan gementar bila berbicara
Agak tertutup dalam membicrakan rahsia hati

Memintal Hujung Rambut
Suka berkhayal
Sukar diperdayakan
Keras kepala

Menongkat Dagu
Pendengar yang setia dan rahsia akan selamat ditangannya
Suka mendengar masalah teman2
Setia dlm persahabatan

Suka Letakkan Tangan Atas Meja
Happy go lucky dan pandai menyesuaikan diri
Peramah
Suka bergantung pada orang lain

Menggosok 2 Telapak Tangan
Ramah dan berfikiran matang
Suka berterusterang dan tidak suka ckap berbelit2
Muudah memahami perasaan org lain dan suka membantu

Memutar Cincin

Sangat menepati janji
Berhati2 dlm tutur kata
Gemar hidup yang teratur

try this!!

UJIAN PERSONALITI

ambil sedikit masa untuk jawap soalan ini sebab ia benar-benar melambangkan siapa anda sebenarnya2..

Ambil sehelai kertas dan cuba jawap soalan ini dengan spontan..analisis nye selepas ini

Situasi:
Anda berada di dalam hutan
(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu

(3) tindakan anda terhadap haiwan itu
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)

anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)

anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan.

pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?

(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?

anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.
(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)

atas meja ada pasu...
(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)

(9) Pasu itu diperbuat daripada apa?
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)]


Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh.
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)

anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti.
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)

(12) kotak itu diperbuat daripada?
(cupboard/ kertas / kayu / logam)

tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan)

Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
(14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam)

(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari)

(16)
TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?


Berikut adalah tafsiran:
(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda.

(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar

(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah

(4) kunci
1 - kamu punya satu teman baik dalam hidup anda
2-5 - anda mempunyai beberapa teman baik dalam hidup anda
6-10 - anda punya banyak teman baik

(5) rumah
berpagar : close-minded
tidak berpagar : open minded

(6) pintu
terbuka : senang berkongsi dan bercerita masalah atau diri kepada orang lain
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye

(7) Meja
Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya
Persegi - anda sedikit lebih cerewet tentang kawan-kawan dan hanya boleh geng dengan orang yang anda fikir sama frekuensi sahaja
Segitiga - kamu benar-benar sangat sangat pilih-pilih teman-teman dan tidak ada banyak kawan dalam hidup anda

(8) Pasu
Kosong - cita-cita dan keinginan hidup anda tidak terpenuhi
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah

tercapai
Penuh - hidup anda benar-benar terpenuhi dan baik untuk kamu!

(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
0 - tidak ada dorongan seksual sama sekali
1-4 - ghairah seks rendah
5 - ghairah seks sederhana
6-9 - ghairah seks tinggi
10 - ghairah seks sangat tinggi ...

(11) Saiz kotak:
kecil - ego rendah
menengah - ego sederhana
besar - ego tinggi

(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati
kepribadian
logam - bangga diri

(13) Adapun material jambatan:
jambatan logam - punya ikatan yang sangat kuat dengan teman-teman anda
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda
rotan - anda tidak berada dalam hubungan baik dengan teman-teman

(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.
kelabu / coklat - pasangan anda sederhana di hati.
hitam - pasangan anda sepertinya tidak begitu baik di hati dan tampaknya menjadi pertanda buruk.

(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.
berlari-lari - pasangan anda adalah liar dan agak sukar dikawal

(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.
Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
Apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?

Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:
Tornado - masalah dalam hidup anda
peti - anda
Jambatan - kawan-kawan anda
Kuda - pasangan

(i) Jadi, jika anda memilih kotak, anda bergantung kepada diri sendiri setiap kali anda menghadapi masalah.
(ii) atau jika anda memilih jambatan, anda akan pergi ke kawan-kawan setiap kali anda menghadapi masalah.
(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.

Adakah ia benar-benar melambangkan diri anda? fikir-fikirkan...

hepyhepyhepy but letih~

assslamualaikum,,

hye blog,,,watpew tue??*ari ni,i would like to use 'bahasa eww'* haha

oke2,,mood tgh hepy nih..so,,utk pgetahuan smua,,mggu nih aku hepyyyyy doe!!;)
dan mggu nih sgt sporting~~beshnyeww~;D
msalah dlu dh pun settle!! so,,saye trsgtla hepy..rsa mcm aaaa jeww~;)

tp,,hepyhepy pun,,pnat jgk kot..
mggu ni kmi berdrama~
finally,'berdrama' jgk kmi,,stelah brkali2 postponed..
tp,,haha..agk hampeh gk ar drama ni..
mau taknya,,dh posponed brkali2,,lupa abih dh la skrip..
if ikut trikh yg sbnaq,,lbeh brsdia dri fzikal n mental lgi..
huhh,,mmg pyah la kot nk dpt 1st place,,bye2 rm100~ huhu..;'(
mmg gla!!ari tu sja,,guna 4jenis bju..
baju kuning=utk pj pgi tu
baju putih=drama
baju biru=rumah sukan ptg tu
baju sekola=utk sekola la,apa g..
 mmg xrenyah pun an nk tukaq segala bagai tu..

tp,yg penting,,hari tu kmi enjoy!!wlupun,drama yg agk hmpeh..
segan nk upload msuk fb..sorry yea kpd seniorku yg sorg tuh if buat dia trtggu2..mcm segan gilew nk upload..
klu gempak tape la jgk kan.;(
and the whole week kena stayback!!waahhh!!penatnya!!cepat lew habih AADK oiii!! slagi xhbih,slagi tu kna stay~

ehem! dh ckit2 hepy,,ni nk cecite psal sedih plak..
yg sdihnya,,hw byk!!!!mmg terbaek ahh!! suma jenih nk kejan suh antaq cpt plak tuh..huhh.~
tp,yg plg sdih,,aku nih,,wlupun byk gileww hw,,smpat jgk on9+blogging!!hehe..
teruk kan??well,,besa la budak jahat~haha..

tape,otw nk ubah rutin la ni(tatau la bila nk terlaksana)..btw,skrg ni pun oke what..on9 pun kdg2 2hri sekali..tu pun,sat2 ja..cuma mlm ni ja lma ckit..ada sebab nih,,hehe;D

emm,,ok dah kot..nti,,kite cecitew len nahh..GTG..hw mnanti~
daa,,salam~

Tuesday, April 5, 2011

seriously correct!!! haha ;D

14. You argue and fight with them, but still can't get them out of your mind...


13. When you're on the phone with them late at night and they hang up but you miss them already when it was just five minutes ago...


12. You read their texts over and over again...

11. You walk really slow when you're with them...


10. You feel shy whenever you're with them...


9. When you think about them, your heart beats faster and faster...


8. You smile when you hear their voice...


7. When you look at them, you can't see the other people around you... all you see is him/her...


6. You start listening to slow songs, while thinking of them...


5. They become all you think about...


4. You get high just from their scent and closeness...


3. You realize that you're always smiling to yourself when you think about them...


2. You would do anything for them...


1. While reading this, there was one person on your mind the whole time.....

sedihsedih ;'(

assalamualaikum,,

emm,,,entri kli ni mmg tada mood..(adeh,,dh la lma xupdate,,dh update pun dlm keadaan yg cmni plak)
mmg tersgtla SPOILT!!
mggu lpas,,xda mood sbb org 'tersyg'!! smpai aty 'depa' xbgitau!!matimati la aq caya kau!! org gosip psal ko pun aq matimati bela!! sbb,yakin yg ko xtipu aq!! tp,what happen??huhh!!

sorry to say la..tp,lpas aq dpt tau mnda tu..aq jdi mlas nk lyan ko dh!!!fedup!!tp kn,aq nie jnis syg kwn~
so,mla2 je aq xlyan,,tp,lma2,,aq ksian~ so,lyan jgk la ckit wlupun xbpa nk iklas~

tp,mggu nie plak all about KAWAN~ yg nie lgi sdih..coz,kwn sgt penting dlm hdup aq~
err,taktau la nk kta..aq actually,mlas nk komen pape..tp,,aq sdih klau hlang sorg kwn..wlupun sorg!!
tp,skrg ni aq tatau pa mslah dy..tau ar pnat pun kn..tp,igt hg sorg ka??kmi pun pnat gk..
jgn ar asyik duk moody jea..n lgi stu,,bley ark klu aq tya tu,jwb leklok??aq bknnya nk cri gduh ngn hg pun.. lgsung xda niat.. tp,skurang2nya,jwb la leklok..aq bknnya pekak lgi klu hg nk tggikn suara pun..aq ada prasaan gak weh..tau mrah gak..tau sedih..slama nie aq pndam ja hg duk 'tibai' aq ngn suara hg tuh..malu tau ark?!! 

huhh..xpa,,cmna pun,,aq tetap syg hg,.aq xsuka gduh ngn hg..sbb kta kn geng?? itsokey la klu hg xrsa aq kwn hg pun.. ;( aq pham..aq ni spa la kan~ anyway,,bkn hg sorg ja buat aq terasa mggu nie..rmai g..cma,kes hg mlibatkn rmai org n hg kna igt,bkn aq nk aibkn hg kt sni,tp,,aq cma nk luah ja pa aq rsa..sbb hg buat aq btmbah tnsion..dh la duk tnsion dh hw+aktiviti byk tmbh ngn mslah kwn plak an..tp,cmna pun,hg tetap baik bgi aq..aq syang gegila kt hg..as my fren~ ;) so,treat me as your fren k??

oke la..aq tamau komen pape dh..hope kita jdi cm dlu blek..aq xsuka bmusuhan..benci!! ><!! 
bye,cau cincau~

salam~

Saturday, March 19, 2011

Ayat Tersirat Perempuan~

assalamualaikum~
er,,ary ni aq nk share smthing to my all my blog's reader..
nah!! sila baca~ ;D

Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu. 


ahah! agk btol kan para wanita sekalian??haha..yep..agk tepat lah kan..hhehe.tpi,xsmualah..ada gk yg bpa nk btoi..tp xpa,yg baik djdikan pnduan,,yg bruk djdikan pgajaran(erghh,,xssuai lgsg..hehe). ;)
oke,dah..bru nk p wat hw..oke,bye!
salam~

malasmalasmalas ;(

assalamualaikum,,

adumak!! seriously,,aq trsangat la malas nk p skola esok..
erghh!! dh ar hw pun xsiap g kn..adehh,,mmg kelia ar kan!!
n yg plg pnting,bkn msalah hw tue..msalah result!! aq dpt agk la,,
msti trok brtubi2 pya arh..huhu ;'( 

seram sjuk dh aq skrg nie..klu dpt truk,bkn stkat ckgu hentam,umi ayah pun suma pkat nk hentam!! 
huhh,,naya aq lpas nie..xleh dh nk on9 cm slalu ;(
erghh..ok aq nk g buat hw dlu..dah ar yg smlam pun buat xsiap g..
ngn brg nk p skola pun xprepare pa g nih..err,,trok kan??

oh,well~ besa la tu..smuanya brmula smnjak aq brglar f4 nie!! jdi mlas ttiba.. erm,,hrap sgt dpt brubah la prngai nie..tanak men2 dh~ nk fokus spm taun dpn jea~ ;DDD

oke,dhla cket2..nti xjdi lak kja2 yg btmbun tue..ok,daa!!bye!!tata!!
n last but not least,,salam~

Thursday, March 17, 2011

terstuck tetiba jntung aku nih. ;(

assalamualaikum~

tadi an,,aq sja ar kan jdi stalker jap..
and then,,zapp!! aq trbaca smthing yg buat jntung aq brdegup..kncang..;p
lama dh aq duk risau bnda nie..then,jadi kt kwn aq.. argh..bnda nie aq peringat dah kt dya..
tp,hermm,,apa buleh buat..tp,knpa aq xtau pun??arghh!! tekanan sgguh..
aq kwan dya,,tp,,knpa dya xgtau aq??segan??malu??ego??
err..rsanya,dya bukan jenis cmtu..aq nie bukan kawan dya kah??adess..sedih ckit ja..
huhh..betul menakutkan..sebab bnda nie jgk la,,parents aq keberatan nak bagi lpas..
tpi apa2 pun,hope dya sihat lpas nie,.cmna pun,aq tetap risau~ sedih bila dapat tau kwan aq jadi cmtu..
aq nie penting&sayangkan kawan~ so,i care about you!! n,please don't make me worry.. ;(
love all my frens~ <3 <3 ~

okeh,wanna cau dlu~ take care of yourself yeah..hoping you are in a good condition ;) salam~

Tuesday, March 15, 2011

hatiku menangis lagi ;'(

assalamualaikum~

hmmm,,entri kali nie agk mcm sedih la ckit..
mood pun xbpa nk ok..sumanya sbb kawan..
aq menangis jea dlm hati nie pkir psal kwn jea..
hmm,,apa bley buat..lumrah brkawan~

btw,tdi aq sja la kan try satu ujian personaliti nie..
http://1001rahsiadiri.blogspot.com/2009/11/ujian-personaliti-diri-anda.html

n,jwb pya jwb,,lastly smpai pghujung..
so,aq pun tgok la analisis dia..
n the result is,, hidup aq kbyakannya dgn kawan!!
aq akui ianya benar dan sgt tepat! 
sbb aq sniri pun tau,aq xleh hidup tnpa kwn..
even,p mna2 pun aq kna ada teman..wlupun dkat..
contoh,,p toilet sblah klas yg tersngatla dkat pun,aq ajak kwn tman..
hehe,,tp,klu xda spa nk tman,,ok fine,,aq pegi sniri..
xnak mnyusahkan korg..lgpun,,aq ajk teman pun bkn sbb apa..
aq tau hmpa pun boring an duk dlm klas tu??mgntuk+lpaq suma ada..
sekurang2nya,aq ajak teman aq,,bleh gak kn hmpa hlang mgntuk,bsuh muka..
lgpun,,fair what..kli nie aq,,lpas2 nie hmpa lak ajk..;)
ini lah gunanya kawan~

sbb tu,,klu aq ada pa2 msalah je,,kwn la org 1st aq cta..
aq ska share~ tp,klu xda spa yg sudi mnjdi pndgar,,
oke,fine!! ada aq ksah??(sbnaqnya,ksah=.='')aq pndam jea la soreng..
aq xleh hdup kwn,,so,,be friend to me..
jgn sakitkan aty aq k?
aq nie cpat trasa tau klu hmpa tengking/perli/mngutuk/mnyisih/mnjeling aq..
igt bgus sgt dah la??
hmpa p blah!! mcm tringin sgt nk kwn ngn hmpa..
kwn2 aq suma bek.. xplih kawan..
setiakawan..bkn mcm hmpa!! nk kwn suma plih yg cun2 ja,,
yg stai,, yg ada class,, yg sma standart ngn hmpa,, yg kaya,,
yg famous,, yg byk pgaruh,, 

perluka suma tu??
weh,,hmpa nie kuno la..
xperlu la suma tu..kita kwn bkn tgok pda klbihan2 tu suma..
kita cuma nk kwan jea..bkn nk berlagak!!
kdg2 an,,kwn yg hmpa agung2kn sgt tu la nnti yg wat hmpa fedup blek..
coz,,igt depa baik sgt ka?? pyah sgt la nk cri org 'perfect' cm depa yg btul2 stia..
kbnykannya kwn mkan kwn..bukti dh ada..
rmai dh jdi mgsa..so,pkir la sniri..

tp actually,,aq bkn nk ckp tntang spa2..
aq 'xtujukan' kt spa2 pun yg aq knai..
tp,klu ada spa2 yg terasa tu nsib la ye?? aq xkata kt hmpa pun ;DD
kwn2 aq kt skola suma 'baik2'..
xpnah wat aq sakit aty,.
alhamdulillah..syukur aq dpt kwan cm depa..

tp,jgn hncurkn kprcayaan aq kt hmpa oke??
mntang2 hmpa baik aq puji,,
nti pijak pala lak..
klu hmpa wat cmtu ar kn,,mmg ar..aq xaggap hmpa kwn dh aih..
jgn wat men..mntg2 nmpk lmbut,,suka suki ja nk pjak pala,mgata suka aty..
igt stai dh kot??huhhh..
tp,alhamdulillah,,aq smakin rmai kwan dh skrang..
n alhamdulillah skali lgi,sumanya baik2..
aq harap berkekalan la smpai ke akhir hayat~

aq suka berkawan xkira laki ke pmpuan,,
so,jgn slah aggap k klu aq baik ngn spa2 even lelaki skali pun..
~ bak kata pepatah, Kawan Biar Beribu,Berkasih Biar Satu..
yea..aq seorang yg setia!! insyaAllah~ ;)

oke,stkat nie ja la yg mmpuku coretkan.cewah..haha..
k2,,daa!! salam~




merentas desa~

assalamualaikum,,
pmbaca2 sekalian,,


wlupun dh lmbat,,aq ttap gk nk crita..sbbnya,, aq dh jnji dlm post yg lpas,,

fuhh,,mrentas desa kli nie agk brsemangat,,suma sbb kasut hijau tue..waa!! cun!! ska gla..
tengs to ayah~ <3 esok nk cross country,,mlm nie bru beli.. haha.. stai!!

niat nk dpt medal tue mmg ar ada kn..stiap org tringin,,tp,,huhh..
apakan daya~ xtrcapai.. long distance tue!! aq ni S.D jea..

lastly,aq dpt derma point jea..
haha,,jdi lah..asai dpt bjsa gak wlupun ciput jer..
kira ok ar taun nie..xde la pnat sgt brbnding taun2 lpas..
jnji raja muda no.3!! hehe,,bgga2~

k arh,,stkat tu je la ye,,(not in a good mood)! ;(

ok,tata~ salam~

Wednesday, March 9, 2011

tensiontension !!

yo!! assalamualaikum semua~

mggu ni btul2 pnat doe..dh la exam plak an..
seryes,,exam kli nie aq men2 gla kot,.xseries lgsg..
study pn halai balai jea..huhu
trok btol ar aq nie..;(
nk tau sbb pa??
sbb,,aq p skolah rsa cm xblajaq pa2 pun..
bkn la xphm lgsung..pham la jgk..tp,cipuuuuutttttttttt sgt la yg pham pun..
ada gk la yg btoi2 pham pun,,
tp,bla time nk jwb exam jea an,,blank tros..
lupa abeh apa yg dh study..
rsa mcm xbrbaloi gla p tusyen..
uhh,,yg psti,,exam kli nie plg men2,,
insyaAllah,mjoritinya FAIL !! hope not..;(

bm=mcm senang tp xckup msa..aq org last antaq kot.,haha..''ckgu sbaq sat !! sya xabeh lagi !!'' kalot ckit ja time tu..jrang ar kn bm aq xckup msa..slalunya trlbeh..siap bleh tido g..

modemath=no komen~ snang jea tgok soalan dy..tp!!! xckup msa kot..adeh,,gna kalat pun still xckup msa g..byk gk ar hentam..lbeh drp satu..haha..*byk ka?? eyy,,byk la tu..yg xhentam tu pun blum ttu btul smua..;(

sej=haha..xtau nk kta pa..konfem FAIL !! esei!! blank pala otak !! dan gelak sat+gila sat ngn putri msa bkak page 1st tu..haha.. tggu dan lihat jea result bkak skola nnti..bkn aq sorang..ramai kott !!

ag=yeah!!sbjek yg aq ska sjak 3 taun lpas..tp,taun ni dh kureng~ ustaz syukri!! kmi rndu ustaz!! ajaq la kmi blek!! tp overall,,aq bleh la jgk jwb soalan2 ag nie..study ckit jea pun..gna logik nhn pgethuan sdia ada jea..hehe..jnji buat~

bi=aq hrap kt subjek nie jela nk A pun..yg len suma hmpeh !! tpi,a little bit tough gk ar soalan paper 1 dy..tp,insyaAAlah bleh p kot..amin~ ;D

addmath=perghh..tough gla soalan..lgi ar blank..yg agk2 mcm rety jwab tu,jwb gk ar..yg xrety tu tggai jea,,salin blek soalan..huhu ;pp

chemistry=rmai yg kta bleh than..mean,depa bleh jwab la kot..aq jea..soreng~ tp,better la lgi an drp addmth ngn sej..yg nie aq bleh jwab..tu pun sbb ada objktif..klu x,snasib jea mcm jwb sjrah ngn addmath..

bio=syok jwb nih..label2 jea..soalan agk simple..straight to the point..tp,,huhhh!! stai igt sma function2 dpa..ergh..wutever..jnji buat..xmo tggai ksong..;(

phys=sma jea mcm chemist..tpi,,ala,,besa la aq..study men2 kt umah..kt skola bru kalot..err,,bla nk brubah xtau ar..;(




prinsip aq bla jwb exam:
-msti buat smua soalan wlaupun  xrety..klu xrety,,tulis jea pa2 yg ptut..slin blek soalan skurang2nya..
xrety jgk,selawat la bbyk kli..haha..petunjuk la ktakan..(objektif jea)




oke,itu sja..next post nk cecite psal mrentas desa lak..wee~ ;)
daa!! salam~~




Thursday, March 3, 2011

huh!! semak suda~

assalamualaikum,,
hye kwn!! n my dearest blog~
rindu kamoo!!

lma dh xupdate,,actually,bkn xdk bnda nk tlis,,ada,byk sgt2!
smpai xdk tmpat dh dlm memory otak aq nie nk smpan..
tp,well,u know me..always bz!! hehe ;D

ari ni pun,dpt blogging satu sbb esok cuti..yeay!!akhirnya(walaupun shari cuma),
satu g sbb ayah aq xdk..tdak,jgn hrap ar dpt on9+blogging lma cmnie..

aq just nk share ckit la kn psai diri aq,*xmau tau xpa!xpksa aih ;D*,sbb artikel yg nie kn,aq rsa mcm btul2 tpat tntang aq..
slalunya artikel2 yg pnah aq bca,jown jea suma,satu dua bnda jea yg btul pun..tp yg nie,kwn aq sniri mgaku yg artikel nie sgt tpat untuk nk describe psai dri aq..aq pun buat pertama kalinya rsa cmtu..cewah!!
hehe,,mcm besh jea bla dh jmpa smthing yg tpat mgenai dri kita..wase mcm aaaaa jew!! haha..
seriously,tpat bak hg..xtipu!!

oke2 la,,xguna klu ckp pnjg lebaq pun klu xbca dlu artikel2 nie..

sila baca~.jgn malu2 ;)


Bulan Kelahiran  ialah JANUARI!


  • Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.

  • Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.(sgt tpat!! hehe,,perasan sat~)

  • Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.(lbeh mnjurus kpd benda yg aq mnat jea)

  • Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.

  • Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.

  • Pandai mengambil hati orang lain.

  • Pendiam kecuali telah dirangsang.(sgt2 tpat!! )

  • Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.

  • Mudah mendisiplinkan diri sendiri.

  • Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.

  • Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.

  • Cukup sayang pada kanak-kanak.

  • Suka duduk di rumah.

  • Setia pada segala-galanya.

  • Perlu belajar kemahiran bersosial.(maybe ;(( )

  • Sifat cemburu yang sangat tinggi
-kajian dato' fazilah kamsah-

oke,,stkat nie jea..xleh lbeh2..sbb bnda ni xslalu sma..bleh brubah..
so,,doakan smoga yg negatif2 kt aq tu jdi positif nah??tengs!!

daa!! assalamualaikum~ ;)

Tuesday, February 22, 2011

hahaha ;DDD

AssAlAmUalAikum~
haha..xtau knp..tp ari ni rsa cm nk glak ja mmnjang..
k,aq cta mnda len dlu arh..
tdi kt skola,aq dpt tau yg bkn aq ngn azureen ja xp..tp,rmai!!
11 org..n suma gara2 oral ! haha..
cm bgus je! sir kta dya mmg dh agk akn jdi cmni.. naa! tau xpa..
tu laa,,spa suh mndsak sgt..sorry la sir,anak muridmu nie bz mglahkan prdana mnteri..hehe;)
oke,esok InsyaAllah sya buad..tp,sya xjnji tau..;) (mrepek pa xtau ar?mcm la dya bca mnda nie-__-')

n hari nie aq xtau pa jdi kt aq..aq mkin ari mkin gla smnjak msuk f4 nie..
aq rsa mcm aq dh brjgkit ar ngn prangai senior aq sorg tu..
tp, rsa mcm brslah/bdosa/gedik/gegeh pn ada gk tdi..n dh la wat gegeh dh pgi2,
pstu wat mka xmlu plak.*rsa gabai kot..mna pnah wat cmtu slama 4 thun nie*.haehh..tp mcm mna pn,,aq hepy hari nie!! aq dh brjya buad org len trtya-tya.. aq sronok! haha..klu nk tau mai tya sniri ar..jgn ar wat tduhan mlulu!! n aq hepy lgi skali sbb usaha aq utk mgurangkan thap malu aq nmpknya mkin success! so,aq dh mkin brsdia utk brtgur n dtgur oleh ngn org2 len..
n lastly,.bnda nie jdi dlm klas..
nah! pdn mka aq!! pgi tdi duk syok sgt mgusik org..last2 kna kt aq blek..mmg kelia sgguh aih..
tp,bkn slah aq kot..aq blur gla time tu..sbb sblum tu xbgi prhtian..dok kalot kmas bku nk blek klas.
.ckgu pggil nma ,xdan nk sahut tba2 org len yg sahut..*bdk ari tu gak*
bkn slah dy jgk actually,dya xsgaja pun..trsasul =..=' (bfkiran positif)
then,bermula adegan usik mengusik kat situ..aq yg sdia blur nie brtmbah blur la..
last2,put3 ngn aimi pn story la kt aq..haha..mcm lawak pn ada..aq ngn mka xbesalahnya pn turut serta ketawa brsama2..haha..mcm bodo ja..sbnaqnya aq xtau nk kta pa..xtau nk bgi reaksi pa kt depa..gelak jela..wat bodo jea ;) bkn stkat klas bio aq kna,,klas fzik pn sma jea..dret ar..ish2,sian la aq..

oke2,,len kli aq story len nah..story kli ni mcm ngek* ckit ja..sja pulown nk cta..:DD
daa! salam~

Sunday, February 20, 2011

xsehat !

assalamualaikum~

adeh,spnjang brgelar bdk luaq ni,ari ni bru first time aq x p skola..
rsa mcm plek ja..sbb xbesa~
nie pun sbb xsihat..n ada lgi sbb2 trntu..
nk tau xsihat sbb pa??sbb smalam..=____='
smalam pya la hepy tawaf satu skola,
last2 smpai umah..rsa pnat nk maty..smpai tusyen pun xlarat nk p..
gla arh..haha..aq ngn azureenn...ska wat bnda plek2..
dya pn sma gak..xp skola ari nie..
satu sbb g aq x p. adalah sbb.....ari ni ada oral bi !!!!
aq xprepare apa2 g kot! seryes xsmpat..
nk ikutkn,kja tu sptutnya bleh dibuat msa cuti dua ari lalu..
but,the problem is,,i'm not at home on that precious time! *kursus..
blek pn sabtu ptg..n of kos ar pnat mlam tu!! ngn bju skola g nk iron..
ngn hw len lgi..mmg xkalut pun ann..mna da msa nk cri,type n print mnda2 alah tu suma..
sir mna nk ksah ngn msalah yg student dya hdapi..dya ckp dya xmau sbarang alasan!!
nahh! klu ckp aq p kursus,agk2 dya nk bgi excuses ke hah??mestila x..sbb dya xmau sbrang alasan!

so,aq trpksa la x p skola ari ni,,rsa mcm rugi pn ada..dh la pj ari ni..'SEGAK' xabis lagi..:(

emm,,rsa2,oke la kot stkat nie..next time aq cta psai pgalaman aq kt kursus prs tu plak n gmbaq2 kt sna..tp,ckit ja aq amik..sbb bteri fon yg low!!..tp,seryes best!! rndu sgt2 kt depa wlupun knai bru 3 ari..;)

oke,bye!!salam~

Wednesday, February 16, 2011

hye2 bye2~!!

salam~
hye blog!!
tomorrow,i will go to a place which are so far from sp for a kursus..
so,i will miss you!!
sorry for not updating you for a  long time..
i'm really2 busy this week..
everyday i stayed back..
uhh! such a tiring things!!
at night,i've got tuisyen to go..
only for this night i'm free..
but tomorrow,,i'm gone..haha
but don't worry la,JUST for a WHILE only,
actually,it a quite long time for me :'( (yela,,aq ni kan queen on9! -______-')..
erghh!!i'll really miss my fb n blog..
miss to chat wif ASMIAN!! haha..;)

okeh,,thats all..see you after three days~~ huhuhuhu:'(

okeh2,,chill la!! (wat sdih terok bleh =__=') :D bye~
assalamualaikum~

Tuesday, February 8, 2011

malas !!

salam~
weh,hw mmg gla byk kot !!
tp,byk tera mna pn,smpat gk aq on9,siap update blog g!!
haha . trbaek !
(dsar pmalas sgguh hg nie aina!!)huhu,,nk wat cmna..
xrety nk wat la . klu dlu bleh la ,duk hostel .
xrety ja ,bleh tya kwn . kt sni,xrety nk tya spa ??
adik aq ??huhhh,,sty rety sma dya .
ayah ngn ummi aq pun xdk kt umah skrg nie .
klu ada pun,msti depa busy ngn kja depa lgi .
sorang dgn pegawai . sorang g dgn ckgu .
haehh . busy btol la kmi .hmm,xpa .
esok aq wat kt skola . InsyaAllah sempat .
nsib la dpt ckgu yg xtrlalu mndesak .
kk..daa! salam~

ergh !! still xpcya !!

hye!! assalamualaikum ,
hmm , ari ni kan actually aq da byk bnda nk story ..
tp , rsanya xpnting kot noh suma tu??so , forget it ..:p

satu bnda ja yg aq nk story kt sni yg buat aq rsa serabut n srba xkna n krg slesa kt skolah tdi..
yaitu psai *tuuuuuuuuuuuuut*(bdk klas aq)
huh,,gara2 dya,1 hari aq kna usik..dri pgi smpai ptg x abih2 kna!!

haehh!! apala nsib aq ni~~dh la yg kt luaq klas pn sdia kna dh..
ni tmbah lgi yg dlm klas plak! huuhh...mmg xtnsion pun an !
tp,seyes aq gtau,sbb dya n smthing else yg trjdi,aq mmg 'agk' serabut ari ni..ergh!! ntah pa2 aq nie~
yg kwn2 aq ni pun satu hal..jgn ar duk caya sgt ngn mamat sorang tu..ntah btul ntah tidak bnda tu..gosip semata !

xkan sbb dya confess yg dya s**a kt aq tu pun hmpa pcya??(btw,how dare he confess like that to my friend!!)
tp mnatau,dya sja jon ka,sja nk tgok reaksi ka??pcaya bulat2 la hmpa ni pun..adeh.
tp,hmpa ckp p la sribu kli pun,aq xmau n xkn caya..haha..wat semak pala ja pkiaq..
lgpun weh,xbek wey hmpa wat kt aq cmni,mnimbulkn scndal bru plak kt aq..:(
ksian la kt kwn hmpa sorang nie ckit..xlrat kna scndal dh..
seryes xtipu >_____< !! 

tp,chillax na weh kwn2 aq trsyg klas 4sn5..
aq bkn nk mgutuk hmpa kt sni or nk ckap hmpa mreka crita ka apa,
aq tau hmpa brniat baek nk smpaikn smthing yg hmpa rsa pnting utk kwn hmpa nie,
tp plezz la wey,aq xmau la mnda alah ni hboh smpai luaq nnti..
hmpa suma kn baek2 lgi mmahami,,kita2 ja dh la nah??hehe.. ;)

oke , aq dh pnat ! next time story len . smthing yg lbeh pnting drp bnda bdoh nie . lol .*mgaku pon* aq sja la cta . juz utk luahkn prasaan aq . smntara ada msa trluang n mood yg tggeh ckit . haha . 
ok . salam~

p/s:haha . ngek kn aq nie ? xdk kja nk cta mnda nie kt sni . nk wat cmna, aq mna da kwn nk sembang n share problem kt umah nie . len la klu dok ostel mcm taun lpas . smpai xdk bnda nk story . haha . adoi , rndu !!



Saturday, February 5, 2011

accident !! trauma suda~

erghh..buat pertma kalinya dlm idup aq,tgok accident jdi dpn mta..2x dlm hri yg sma plak tu!!
actually,kmi skluarga(*xckup ahli) otw nk p knduri+umah mak long kat yan..
msa otw nk p tu la bnda ni trjdik..
woh!! mau kcut prut gak ar tgok tu..tpi an,agk rugi gak ler sbb aq xtgok full of version tdi..
bnda tu jdi kt traffic light..time tu aq tgok tmpat len..xtgok dpn pun..
aq sdaq accident tu pon sbb ayah aq dgn kuatnya bertakbir dlm keta..hmpir2 ja ngn keta kmi..ckit ja lgi,alamtnya,kmi pn trut trbabit ar dlm accident tu..mmg syok ar klu trbabit skali..dh ar keta bru..mmg kelia arr!! xsmpai smggu g pun..*sja nk abaq,haha*
smbil duk beristigfar ayah aq pun mmbuka suara mnceritakan smula kjadian sbb msa kjadian tu,umi aq tdo,adik aq ntah dy wtpa,aq pun xusha dpn,abg aq lak aq xtau..ayah aq sorg ja yg btoi2 tgok..
dan smbil2 tu,aq pun dok usha la tmpat kjadian..seriously,ksian..
aq tgok,penunggang moto tu bgun smbil duk pegang pggang dya..jlan pn kengkang smacam ja..apa yg aq tgok,sakit pun dya dpat,malu pun dpat,saman pun insyaAllah dpt kot..
tp,actually,mmg slah dya pun ayh aq gtau..traffic light belah kmi still tgh duk hjau g time tu..
dya bleh wat cubaan brani mti p redah gak..hkikatnya,traffic light dya tu merah lma dh..
wat pulown p redah gak..adeh,,nsib la Tuhan nk bgi dy hdup lma g..
klu nk diikutkn,dy mmg dh bleh jalan dh..mau taknya,,ayah aq ckap,dya siap melambung landing atas kreta org g tu..*part ni aq xsmpat nk tonton
terer kot..alih2,bleh bgun g..tabik ar!
tpi,keadaan dy pn mcm prah ja..mlut,muka abeh brdrah..ngeri gk tgok drah2 nie..btw,aq bsyukur dy slamat..

n,spnjg prjlanan nk p umah knduri tu,ayah ngn umi aq xhnti2 bgi nsihat kat abg aq suh bwak moto elok2..sbb apa2 jdi pun,moto akan jdi lbeh trok drp kreta..kreta abeh kuat pun kemek ja..xpun,bocor apa2 kt dlm..
org kat dlm tu slalunya ok ja..len la moto..pnunggang pun trok,moto lgi la trok..
aq bru jea brcdang nk amik lesen moto..nmpaknya,mcm xjdi ja..ummi aq msti la trauma..tkut jdi bnda yg sma kt anak dya..n aq plak??aq pun lgila trauma..jdi dpn mata!!aq pnah gak test bwk moto 2-3 kli..besh!!itu yg aq dpt ktakan dan pasti!!tp,bla aq igt blek kjadian tdi,jdi tkut blek..ya Tuhan!!..aq tkut kjadian yg xdiingini tu jdi kt aq xpun family,xpun kgkwan aq..jauhila bnda tu drp kmi smua..

dah!ckup kot noh??wow!!lma gak aq mgarang mnda nie..sory kpd yg mnunggu!!haha..
k larh..daa! salam~

p/s:kpd kgkwn aq yg mnjdi pnunggang motosikal skrg,aq nsihatkn,korang tunggangla bebaik k..
     aq xnak korang jdi mcm mreka2 yg dianggap smpah msyrakt tu..agk terHINA klu skali dianggap cmtu..
     n,aq xnak dsbbkan oleh kjadian xdiingini ni,aq hlang ampa suma.. :'(



Thursday, February 3, 2011

Cinta Manusia~




Ketika kekuatan cinta itu datang,
apapun penghalang semua akan di lalui,
sekalipun ia akan mengorbankan nyawa,

cinta tanpa kasih tiada ertinya,
namun cinta tanpa pengorbanan tiada gunanya,

itulah cinta manusia,
cinta yang memerlukan penderitaaan, 
dan menharap akan akhirnya dengan kegembiraan,

itulah cinta makhluk,
di beri petunjuk oleh yang Esa,
namun lupa segala duga,
mencari sirna dengan cara buta,
namun tabah buat yang tahu siapa diri mereka..

mitsubishi vs kancil???

Pada suatu malam yang hening dan sunyi di lebuhraya
utara selatan kelihatan sebuah kancil putih tersadai di sebelah lane
kerosakan. Ada orang tua yang berdiri disebelahnya,pemilik kancil tu
sedang berjalan kehulu kehilir cuba menahan kereta supaya membantu.tidak
ada sebuah kereta pun berhenti.tiba-tiba datangla sebuah kereta evo
7 berhenti di sebelah kancil tadi.

"Ada apa nie pakcik,kereta rosak ke?"tanya pemuda
berusia dalam lingkungan 20an."a'ha rosak "jawap pakcik tu simple
aje....

"Ok,cam nie,saya ada tali nanti saya ikat kat kereta
saya dan saya tarik kereta pakcik sampai tol"mamat nie bagi idea.

"worrait gak tu...", tapi....nanti kalau pakcik rasa awak bawak laju
pakcik akan hon dan bagi high beam"

"Ok pakcik"..mamat nie pun ikatlah tali kat kereta
kancil didepan dan hujungnya diikat dibelakang bumper evonye.
dia pun jalanla..dengan slow dan berhati-hati. Dalam lima
kilometer mamat nie laju le sikit,apalagi pakcik tu pun hon dan bagi
high beam la kat mamat tu.Mamat tu pun slowkan balik..

Tiba-tiba ada sebuah ferrari datang dari belakang dan
press minyak kat mamat evo7.apa lagi,jiwa muda patang dicabar,
dia pun tekan la minyak rapat nak kejar ferrari nie...lupa la pulak dia
dengan kancil org tua yg diikat kat belakang kereta dia.

Orang tua tu punya la hangin satu badan,dia pun hon dan bagi hi beam
bagai nak rak.Mamat evo7 tu dah tak sedar dah angin punya pasal.
Kebetulan pilak polis ada buat speed trap kat
bawah jambatan.

Vrooommm......bedesup peginye... ini dah lebih speed limit nie...kate polis nie..cecah
250kmj memasing nie... Dia pun contact la kengkawan dia kat depan supaya saman
kereta-kereta yg laju nie...

"Over..over,ada tiga buah kenderaan memandu melebihi had laju,sebuah
ferrari,sebuah evo7 dan sebuah lagi kalau aku cakap korang mesti tak
percaye punye.........sebuah kancil putih tengah cucuk angin evo7 tu
dan bagi hon dan hi beam nak potong!!!'

Tuesday, January 25, 2011

AssAlamUalAikum~~

hye!!
i'm new here!!n tengs for visiting my blog..
i'm very very friendly if you know me well..
so,be friend to me..n i'll love you all as my friend!! ;D

p/s:just follow~if not,,you'll get a big trouble one day..
      haha..(don't take it serious) just kidding only~
      peace!! ;)