Monday, October 31, 2011

Upgraded ;)


 
 
Blog renew! baru siap di edit, segala mak nenek punya msalah dalam blog ni semua sudah diremove. dan sudah dihias baru. so, now is cleared! KLIN! hehe^^
so now, back to the aim!! ;D 
wish me luck k! ;)

Thursday, October 27, 2011

Soalan Bangang Part 2

Assalamualaikum. peeps sekalian sila baca ni :D

Anda tengah ber-facebook-ing, atau lebih tepat chatting la kan..then,tengah2 chatting..tetiba org yg tengah di-chat bertanya,
Soalan: tengah watpe tuu?
Jawapan: ni haa tengah mandi -_- tgh chat lerr macik/pacik oii..

Juga tengah berfacebooking di tengah lewat malam, tetiba ada chat msuk
Soalan: xtido lgi keww?
Jawapan: x ni tengah tido la ni.. roh kuar dari badan tengah on9 :D

Anda tengah nangis teresak-esak dan buleh pulak dia tanya..
Soalan: ko tengah nanges ke ni?
Jawapan: ish, x aihh. aku tengah gumbira sgt2 nih baru menang loteri. ko xnmpak eh?? -__-!!

Anda kehilangan barang dan sibuk mencarinya then kawan anda bertanya
Soalan: ko letak mana barang ko yg hilang tu?
Jawapan: ni haa aku bungkus letak dlm tong sampah. >< xda mknanye aku nk cri klau aku tau ktne bnda tu -_-

Anda sedang bejalan seorang diri di shopping complex n ada la beberapa manusia ni betanya,
Soalan: haiiii, sorang je ke?
Jawapan: x aih ni kwn ada sebelah ni.. xnmpak ke? -.-

p/s: selalu x readers jdi cmnih? baik pengaju soalan xpun penerima soalan2 spesis tu? msti pnah kn2? ahha, aku pun pnah la.. kdg2 tnpa sengaja derr teraju soalan2 cmni. dan byk kli jgk la terima soalan2 cmni. sory la klau ada yg terasa aku jwb cmni kt hmpa. aku sja nk biasakn apa yg xbiasa dan salah. xda niat nk berkurang ajar atau xbsopan ngn hmpa. series2. tpi dh slalu sgt jumpa soalan kurang patut ditanya cmni smpai nek boring nk jwab dah. hee^^

so sama2 lah kita betulkan apa yg silap ya. jgn biasakan buat bnda yg silap. ;) last but not least, bukan nk perli ka apa. cuma nk bkongsi^^ no hard feeling okeh :)
bye, terima kasih sudi baca.. 
assalamualaikum^^


Wednesday, October 26, 2011

Soalan Bangang Yang Buat Orang Lagi Bengang !! Ggrrrrrr !!


1)Bila orang nampak anda baring tutup mata....
Soalan: Hyee! tidur ke?
Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...

2)Imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair,dia mesti tanya gak:
Soalan: Nak repair tv ke?
Jawapan: Tak la,aku bosan! so sje aku bwk tv ni jln2.

3)Time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti tanya anda:
Soalan: Hyep! da bangun?
Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...

4)Kawan anda call phone umah anda dan...
Soalan: Hello?.. Ada mana ?
Jawapan: Kat sini haa ,kat bus stop!!!

5)Diorg nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..
Soalan: Eh baru mandi ke?
Jawapan: Ehh! Mana ada , Aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!

6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan tanya anda..
Soalan: Ada orang tak?
Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!

 p/s:copy paste dri facebook ;)

Monday, October 24, 2011

Baru Nak Aktif Blog Nih ;P

assalamualaikum n hye peeps! ^_^

entri kli ni macam sedih ckit.. eh, bukan entri ni yg sedih nah. aku la yg sedih. ye la kn, dah buat lama dah. awal taun lagi.. cuma baru ja nak mula aktif skrg. baru je bniat nak tambah follower skrg.. dulu xkisah lgsung follower sikit ciput.. tpi, lpas tgok blogger2 tekenal mcm kak yuyu zulaikha, ben ashaari dan rmai lagi. terasa jeles plak. hhee. tabik la mereka2 yg pndai berblogging xpnah kenal jemu ni. jeles i tau dak ;P 

 
ok, my aim from now on, nak tambah jumlah follower dari puluhan, hingga ratusan, sterusnya ribuan dan akhirnya jutaan. haha^^ *aina, seryes kau bajet hot! huhu* xpa2, kita tgok la dulu kn. belum cuba belum tau.ok, chaiyokk aina, chaiyok!! :DD ok, kengkawan2 baru yg datang singgah blog nih, sila2 lah follow eh? klik kat situ~ ala, kotak comel yg ada tulis kenkawan baru tu la.. haa,kat situ! :) klik2,, thankyou2! ;) kita kawan skrg yah! :D

okeh, kita berhenti di sini yaa. jgn lupa follow ya^^
 
nice to meet you, assalamualaikum :)

Sunday, October 23, 2011

ExamExamExam -_-'

assalamualaikum..

hye semua yg super hot2 dan blogger2 yg cuns2 dan cutes2 sekalian!! ^^
ish, overnyaa akuh. ==' okeh, telebey syiok sebab tu jadi lagu nih..heheh.
btw,esok hari last exam..syiok xterkata lah(act, ada g.. paper sivik ngn pj -.-)
ala, subjek tu xmasuk spm pun nanti. so, consider sebagai xpenting lah yee. hee^^
dan paper tu pun lmbat lgi. ahad mmgu depan ni dan cuma bulat bulat jew. so xperlu la nk risau terok xD

cumanya nak risau dekat paper physic,chemist,bio,addmath,akaun yang paper 2 yg susah thap dewa gaban ah.ok tipu. sebenarnya xlah susah mana sgt pun.boley ja klau aku pham dan study bebaik. cuma AKU jah yg xleh jwab. sebabnya mmg xpham pun klau aku study terok macam mana sekalipun. rasa macam taun ni terbuang camtu~~ ja tanpa something yg betul2 bfaedah utk aku bawa sampai spm nanti. hmm.. azam kuat cmna pun xmenjadi jugak. ish3 ;'( cmna la taun depan. memang nak kena rush. nak kena jugak ni cari senior2 yg bijak pandai buat tusyen free kat aku. hehe :P


 p/s: gambar ini telah diedit ye hingga jdi jdi putih lepak gini. jgn pecaya gmbar ni.bajet semata:DD
gambar ni masa tengah bedah katak dekat lab bio. sewonokk sangat walaupun pada mulanya tersangat la geli nak muntah bau kloroform+katak yg hanyir bau darah nih. what a nice experient i had la that day ;)

sempat lagih posing nih.:P eksekiusme ya, bkn posing nahh. ni candit kot. azureen punya keja ni. tgh makeup tudung tetiba ja dia snap pic nih. -.-' tpi alang2 dah candit kn... edit saja ^^


okeh2, wish me luck okeh.. thanxthanxthanx ;) sayangs you all lahh.. muahhhs<3
sekian dari saya yang superohsemohsemohsem baik gila ni.. *sapa  nk muntah sila tunaikan hajat anda^^* hahahahaha!! perasan tahap gaban betol =='

ok,assalamualaikum w.h.b ;)


Friday, October 21, 2011

key-el

salam..

haaaaa!! lupa nk bgtau hmpa smua nihh. ada noticed x yg ayat2 aku sblum ni, ada eeee kt blkang?
contoh mcm ni, xpe,sape,ape dan sbgainya la klau ada. bkn sja nk ber key-el kt sni. aku tau, aku org tulen kedah. tpi atas nsihat kwn aku, dia ckp ceni, 'weh,awat aku tgok hg punya bhasa dlm pesbuk mcm kasaq sgt? (kasaq bgi dia=kedah terok) bkn apa, mcm xbest la bkomen/chatting ngn org cmtu. boleh mghilangkan mood diorang.' haa, cmtu la ktanya. dan dan, aku pun mrasakan hal yg sma jgk.

ye la kn, cuba byangkn.. contoh dia ckp ceni. 'awak, saya rasa awak ni sombong la.. kenapa ek? ke awak malu sebenarnya?' n kita reply ceni kt dia 'laa, mna da saya sombong.. awat, qasa mcm saya sombong ka? ish, dak la.. mna da. saya pemalu teqok ja la).lebih kurang la cmni la. haa, nmpak bezanya tak? klau la ktakn org tu xreti bhasa kedah. kl tulen plak kn, konfem2 la xpham kn? ksian dia. niat nk buat kwn terbantut.. atas sbb xpham apa kita ckp. haha, sedih kn?
sbb tu la, aku nk buat stail bru ni. ada masa dan ketika kedah tulen. dan ada msanya ckp mcm skrg nih. campur ;) sng nk bhubung mcm ni. sbb kt fesbuk,blog,twitter dan sbgainya ni, bknnya smua org kedah. bukan smua pham apa kita ckp. lain la klau ckp dgn kwn2 kt skolah atau family kt rumah. yg tu sudah pasti la depa pham.

so, jgn disebabkn TAKUT org ckp kita ni gedik ckp key-el yg ada eee kt blakang tu, kita abaikan org yg dkt selatan,timur,barat dan sbgainya tu kn. mereka tidak mengerti apa yg dimaksudkan dalam percakapan kamu itu. cewahh! yg ni terlebih dos ni.. mwahaha! ok2,enough mrapu mrepek. yg tu ja yg cuba nk dsmpaikn dlm entry kli ni. cuba renung2kan dan selamat beramal~ ;)

salam^^

belog besawang wooh!!

salam..

perh! lmanya xupdate.. winduuwwnyeww. haha.
k fine, skrg dh update kn? ala, update ngn x pun sma je. xda beza pun.
bknnya tau nk tulis apa pun. ye dak? gpun, bz je memanjang. tmbah skrg pulak mggu exam.
lgi,lgi la bz. tpi sempat gk ber-muka buku, ber-blogging dan mcm2 ber la kn.
seyes! xpdan ngn tgh exam. -_-! xpe, ni skdar utk release tnsion je ni. hehe.

stelah, berjam2 lmanya aku meng-edit blog ni, inilah hasilnya ;D comey tak?? ckp comey cpat!! xD
ok, masuk bakul angkat sniri -.- ahaha, xpe la.. klau kita xpuji blog kita sniri, sape nk puji dri kita kn? hehe. dahla xrmai follower. sob2 ;'( nk buat cmna kn, aku nih bukannya rjin sgt nk share blog aku nih scara trbuka kt fecebook dan sbgainya. ceq segan leerr. nanti2 lah naa? peacee^^

ok,bye, tataaa~

t h a n k s usher-ing my blog yg xseberapa nih..*ayat bajet* ceh!! xD

wasalam~