Sunday, December 2, 2012

Kembali Selepas SPM!^^


Hye blog! Rindunyee kat awak~ Sepertimana janji pada you sebelum ni, now i'm back!^^ Kembali berblogging~ :) Selepas tamatnya sudah peperiksaan besar yang digeruni kebanyakan orang iaitu SPM! Perghhh. sangat menggerunkan terutamanya bila kurang persediaan macam saya nih :(
Dah berpuluh kali bermimpi jawab exam dalam keadaan yang tidak bersedia, tak cukup masa dan sebagainya. Kawan saya ada penah berkata, kalau mimpi yang berulang-ulang macam tu, selalunya akan jadi kenyataan dan ternyata memang dah jadi kenyataan pun~ Soooo sadddd~ :'(
Sekarang dah habis ni, hanya perlu redha, pasrah dan tawakal jela~ Bak kata orang sekeliling, benda dah lepas pun.. Lepas ni, kalau dapat apa2 keputusan pun terpaksa terima dengan ikhlas jela kan walaupun hati ni tak cukup gembira.. :') *serammm bakkk hangggg nak dapat result nanti!*
 
Memang la ramai yang kata, SPM ni yang nak menentukan hala tuju hidup, tapi.. Tak bermakna SPM ni penentu masa depan kan? Bunyi macam sama tapi tak serupa sebenarnya~ 
Ada je orang yang SPM dia tak cun tapi boleh je hidup sempurna.. Ada je kerja, boleh kahwin ada anak semua. ada je orang yang SPM dia meletopp tapi last2 jadi rosak bila kat overseas. So, cerita ja sama je. Boleh jugak hidup kan kalau dapat tak berapa nak ok kan? Bak kata my ummi, janji jadi anak yang solehah, sembahyang dan ibadat yang lain dijaga dengan baik disamping rajin buat kerja2 rumah so consider semuanya ok dah tu. 
Actually kata2 kat atas ni sesuai untuk orang yang kurang persediaan macam saya ni je..hehe.. Sebabnya, untuk sedapkan hati sendiri sebab jawab SPM macam kurang tiptop~huhu. Tapi sebenarnya memang betul punn.. SPM bukan beerti pengakhiran kepada kejayaan. Banyak kejayaan lagi yang boleh kita cipta lepas SPM ni dimasa akan datang~ :)

So, harapnya jangan la kecewa sangat bila tak mencapai kejayaan yang cemerlang untuk SPM ni. *peringatan untuk diri sendiri*
Camna pun, orang tetap akan teruskan kehidupan macam biasa jugak kan? :)
Dan tak lama lepas tu, semua orang dah tak ingat pun pasai result kita. Tu yang bagus! hehe :D

Ok la itu saja untuk kali ni ye~ lepas ni akan ada banyak masa free untuk update! Takde la bersawang sangat kan? Bersawang teruk macam mana pun ada je orang yang selalu datang melawat. Tu yang bersawang dia pun dah kurang tu :D Takpe, keep on visiting yaa? I appreciated it very much! <3

ok bye my dear blog~ nanti saya datang menulis lagi k? ^_^
daaaa assalamualaikum~~

Monday, July 9, 2012

1st update in 2012!!




 
 
hye, blog! hye peeps~ rindu saye tak??  cakap rindu cepat!!
hahaha! ntah pape la kan~ 
btw, ni post yg pertama selepas post terakhir iaitu pada bulan Disember 2011.
pergh!! lama gila an? sekarang kan dah masuk bulan Julai 2012~ 
means, dah lama sangat sangat aku tak update blog nih.. rindunyeelaa kat blog ni :')

ape khabar ye blog? baik2 je an? saye dengar dah bermacam2 upgrade yg awak ada sekarang? ooo~ sampai hati awak ye tak gitau saye pun.. atleast gitau la sikit via email or text saye ke.. sampai hati awak~ :'(
hehehe! dah2 merapu! adoii~ bila lama xupdate jadi cemni la.. 
lama xupdate bukan sebab apa,. sebabnya busy semedang~ tapi nak kata busy tu xsangatla.
juz nak karang ayat untuk nak post something tu jela perlukan masa yg lama.
saye sekarang ni plak budak SPM~ mana le nak sempat karang2 ayat untuk post kat blog ni~ lain la kalau kena karang ayat untuk esei BM n BI yg 250 patah perkataan dan keatas tu~ berbaloi la jugak kan?
dapat jugak la markah.. kalau post ni dapat ke markah? tak an?
tapi atleast, kalau post ni pun xrugi jugak~ sebabnya, kita dapat release tension dengan merapu bersama blog ni.. kat sini boleh cerita je apa2 yg kita nak. tak da sapa boley larang~ kalau ada, dia boley pejam mata n boleh terus berambus je dari sini~ bukan nak halau just nak suruh get outta here!! hehehe. joking only^^
no hard feeling okey? cuma nak pesan, sebelum dosa bertambah~ xpaham? alaa~ buat2 paham jela ek? xpun, abaikan~ hewhew :P

nak tau punca saya post kali ni? 1st time plak tu! puncanya adalah, sebab,,,,, sebab saya memang nak post la.. sebab apa lagi -__-' muehehe. eh, tak. ada lagi sebabnya.. sebabnya lagi, ada orang yg mendorong saya untuk update^^ sape?? alaa, xpayahla tau~ nanti2 saya rajin saya gitau k? KALAU RAJIN~ xD
sebab ketiga, kebetulan malam ni saya online~ n ayah saya pulak xda.. so maknanya GREENLIGHT la untuk saya!! hehe. kalau dia ada, jangan harap la saya boley menghadap laptop malam ni.. bukan takat menghadap, jeling pun jangan harap boleh! :'( ish2, sedih an? biasela budak SPM memang dah tersurat nasib dia memang macam ni, nak buat macam mana lahi~ hmmm :'(

takpe, sabar jela dalam masa berapa bulan je lagi ni~ habis je SPM, sehari saya post 10!! nah, tudiaa.. larat nak karang ayat.. haha. takla sampai 10~ over dos dah tu~ paling banyak dalam 3 tu okey la ;)
banyak2 nanti orang pulak menyampah nak baca :( dah la blog ni ramai stalker berbanding follower.. aduh, sedih dan sadisnya dengar~ emm, takpa2.. apa gunanya blog ni di buat public an kalau xdak readers? walaupun lebih kepada stalker sebenarnya-.- takpe, saya redha n pasrah jela xD
 
emm, aaaa.. errr... saye dah kekeringan idea n kesuntukan waktu la anda~ nanti saye post lagi k? tunggu tau?? hehe. thengkiuuuuu <3
 
k tengsssbye ;) assalamualaikum~^^