Wednesday, October 30, 2013

 
 
 hyeee uolss! bajet sebajet bajetnya -.-

okay serius serius.. ekhem.. hye kalian! :D
apa habaq? sihat sihat je kan? alhamdulillah ;)

this is my second entry i write this night. dont know whether will be the last one or not. because, i've a lots of story to tell you guys since there are such a long time i've left this blog, alone. about 6 month you guys! ohh such a pity kind..hahaha sudah sudah la speaking.. bajet omputih boleh :3

okey nak story ni, about 4 months ago, i've got an offer from Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah to further my study there. wahh, such a thankful to them although i've never plan to further study there.. but fortunately i thought of myself. can i burn my nightmare if i go there? can i? can i achieve myself if i studied there? that one that always be my nightmare is ACCOUNT! yes, i got Diploma In Accountacy at Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah.. ahhh, whyyyy ACCOUNT? the only one subject that i hate since school. hmm that the 'takdir' maybe.. 

i cant blame the politeknik too because it's me that chose Accountacy in the 1st choice.. well, i HAD to because i'm totally doesnt have any choice.
before this, i've dream that i've further study there with 'him'.. but i thought that it will only be just a dream. but, now? fuhh.. the dream come true! i've further study there but... before i go there, 'he' left the PTSB and went to SPA.. such a lucky guy. and pity me :(

so, aku teruskan la pengajian aku di situ selama satu sem. bermacam-macam pengalaman baru aku dapat.
sangattt berharga! i met my roomate, Nur Fatin.. dia budak perak.. otai gak dia n, tapi best dapat kongsi cerita ngn dia malam :D
 bawah pokok pun kami terjah! :D
dalam keta pun jadi hal :P

 
 dekat tasik kulim yg sangat 'bersih' -.-
at v2-309(terbersiap awai so terposing pulak sebelum ke kelas pagi tu XD)
(dari kiri: elina(umur 20 tahun, classmate fatin), fatin and hujung sekali tu budak ne tah XP)


rindunya nak lepak sama sama lagi.. sedihnya sebab gambaq kami dua tak banyak.. maklum la jarang lepak sekali memandangkan dia budak elektronik, aku budak akaun. bukan setakat course lain2, jabatan pun lain :( kalau tak, memang aku la jadi orang rapat ngn dia rasanya.. hmm

orang kedua aku kenal masa pertama kali jejak PTSB adalah Nik NurNazihah.. dia budak kelantan and org selalu panggil dia mek kelate dan beware! suaranya sgt nyaring sampai dari atas boleh dengar suara dia kat bawah kot! hehehe sory gie jgn marah kidding je :P kemana ja dulu kami berdua. masa awai2 masuk kelas selalu jugak la sesat cari kelas tak jumpa. tapi always berdua.. selalunya pepagi aku siap lambat, dia yg selalu tunggu sbb nk pi kelas sama. kami tak sebilik tapi next door je. budak2 kelas yg lain semua banyak dapat bilik aras bawah. kami je paling tinggi aras 3! -.- lepas tu, kami kawan dengan lagi 4 org. so jadi la 6 org kalau selalu nk g makan kat kantin pun kami 6 org la duduk semeja. hmm rindu..

nie lah dia gie.. semua org panggil dia nik. aku je kot panggil dia gie. dia yg suruh k! hhoho
 with pipah(left) n pija(right)!^^
 masa sambut birthday pija suatu ketika dulu.. rindu nak main ayaq lagi! :P

time ni baru balik dari sambutan majlis hari raya untuk jabatan perdagangan.. ;)

lastly, aku akhirnya dah jumpa teman sekepala ngn aku dan lately ni sangat kamceng ngn depa ja.. pi mana2 ngn depa, tidoq sekali, makan sekali, mandi je tak.sanggup turun dari aras 3 blok aku untuk naik ke aras 3 bilik depa sebab nak melepak berjemaah. hahaha. tapi bila nak mandi terpaksa balik blok aku. perghh.. penat bukan tak penat. tapi tak terasa kepenatan tu sbb happy bila dapat luangkan masa sama2. tambah2 bila dapat berita baru.(akan diceritakan nanti)bersama depa iaitu, nana rianah, nad nazirah, aku dapat lagi 5 orang kawan baru(budak bisnes). gila2 sungguh depa, semua jenis happy go lucky. seronok dapat kenai hampa semua :')

 masa polibriged. time ni kami stop sat kawad sebab hujan.. fon farah awatif jadi mangsa kami XD
 time ni kami tengah dok ketaq sebab ada presentation bi. tengok2 cancel sebab pn. haslina kena bertugas dalam karnival kejuruteraan kebenda tah.. hmm kelas kami deret depa panggil tiap kali majlis penutup apa2 event. bertuah gak kan kelas kami :P
 (bersama nana rianah)
gambar atas and bawah ni adalah masa last event yg aku pi masa kat poli. dinner kamsis 2013. lepas dinner ni, aku, farah, jalilah, wana gagah jugak balik rumah malam tu.. pukul 12 lebih kami keluaq dari poli kot.. buat berani gila XD lepas tu boleh pulak dok picnic dalam keta semata mata nak teman farah bawak keta xmau bagi ngantuk. dah sampai sp kami singgah pulak uptown. sebabnya, aku cakap tak penah jejak kaki kat situ lagi walaupun dah 18 tahun jadi warga sp. huhuhu baiknya depa sebab kesian kat aku so depa ajak singgah XP
(bersama nad nazirah)
(dari kiri: KN, Athirah, kak Nana, Nad, me, Nana and Ipah) 
this my hangout gang for the last time before we go back. lepas habis je last payper(statistics) hari rabu haritu, tengahari tu terus kami sewa keta g jusco seberang perai tengok insidious chapter 2.. pastu karouk lagi.. hahaha memang terbaik la time ni.. ^_^

to be continue to the next entry.. nak story pasal classmates pulak.
 entri khas buat classmates yg aku sayang! <3

bye, goodnight people! Assalamualaikum...

 by,
 MissAnne ^_^



 
 
 
hyeee people!! hmm rindunyaa lama tak berblogging..busy sangatlah la kononnya. cehh :3

hehe.. btw, dalam post lepas aku ada janji nak post entri pasai birthday azureen, my bff kan? hmm sorry tak berkesempatan nak post.. so, this entry should be only for her! :D sory for the late entry :(

tak kisah la pape pun, janji aku dah wish awal2 masa birthday.. haa okey latuu. XD

okay dear, may Allah bless you and your new boyfie.. hahahah opsss! XP
hope you will achieve your succesful in your life.. 
and hope that our friendship will last till end of our breath. insyaAllah :)

so, this is my bff... (left) so pretty rite? like me.. hahahaha -.-

love you, miss azureen :*

by,
MissAnne :)